Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Kremlin: Declarațiile Casei Albe cu privire la sancțiuni sînt contradictorii

2 aug. 2017,, 16:20   Externe
2761 0

Kremlinul a afirmat miercuri că există declarații contradictorii din partea Casei Albe în legătură cu noile sancțiuni aprobate de Congresul SUA împotriva Rusiei, relatează Reuters.

Secretarul de stat american Rex Tillerson a afirmat că el și președintele Donald Trump nu consideră că noile sancțiuni "vor fi de ajutor în cadrul eforturilor" diplomatice cu Rusia. Cu toate acestea, Casa Albă a anunțat că Trump intenționează să semneze "foarte curînd" legea privind înăsprirea sancțiunilor împotriva Rusiei.

Întrebat în legătură cu declarațiile lui Tillerson, purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dimitri Peskov, le-a spus jurnaliștilor: "Nu am auzit astfel de declarații. Observăm că există o anumită contradicție în declarațiile Casei Albe. Fără îndoială, este important că președintele Statelor Unite se gîndește la situația actuală și la perspectivele pentru relațiile bilaterale", a adăugat el.

Noile sancțiuni economice au fost aprobat săptămîna trecută aproape cu unanimitate de voturi de cele două camere ale Congresului american. Rusia a ripostat impunînd o reducere drastică a numărului personalului, diplomatic și tehnic, al misiunilor americane de pe teritoriul său.

Pe de altă parte, referindu-se la situația din Siria, Dimitri Peskov le-a declarat jurnaliștilor că cetățenii privați ruși care luptă alături de forțele proguvernamentale din Siria sînt voluntari și că Ministerul rus al Apărării nu are nicio legătură cu ei.


"Dacă există cetățeni ruși în Siria ca voluntari, ei nu au nimic de-a face cu statul", a spus Peskov.

Potrivit Reuters, numărul deceselor în rîndul soldaților și a contractanților privați ruși din Siria se ridică la cel puțin 40 în 2017, o cifră mult mai mare decît datele oficiale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?