Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Cum explică BNM creşterea creditelor neperformante

2 aug. 2017,, 13:40   Economie
2064 0

În sistemul bancar al Moldovei, pe parcursul primului semestru 2017, ponderea creditelor neperformante (substandard, dubios și compromis) în totalul creditelor a crescut cu 1,2 puncte procentuale, constituind 17,6% la finele lunii iunie 2017.

Acest lucru l-a comunicat Banca Naţională a Moldovei, care a evaluat situaţia financiară din sectorul bancar în ianuarie-iunie curent, relatează NOI.md.

Potrivit BNM, indicatorul creditelor neperformante variază de la o bancă la alta, valoarea cea mai mare alcătuind 32,5%.

S-a subliniat că majorarea creditelor neperformante a fost influențată de două bănci aflate sub supravegherea intensivă (specială) a Băncii centrale, în principal drept rezultat al reclasificării creditelor în categorii de risc neperformante în urma controalelor BNM și a auditului extern.

Pentru reducerea nivelului creditelor neperformante, Banca Națională a Moldovei a solicitat băncilor elaborarea strategiilor de diminuare a activelor neperformante și monitorizarea continuă a acestora.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?