X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Regulă care trebuie să o cunoască toți: De cîte ori se poate fierbe apa

7 aug. 2017,, 01:03   Societate
4268 0

Se spune că apa fiartă a doua oară este dăunătoare. Mai ales pentru ceai. Este adevărat?

La această întrebare răspunde medicul psihoendocrinolog, președintele Asociației ruse de Diabet, Mihail Bogomolov:

- Pe de o parte, după fierbere repetată, în apă crește ponderea așa-numitei ape grele, care conține deuteriu (izotop greu al hidrogenului), dar această schimbare este nesemnificativă. Pe de altă parte, după fierbere repetată, în apă rămîn mai puține săruri de calciu. Ele sînt slab solubile și se precipită. Datorită acestui fapt, apa devine mai moale, mai gustoasă, ceaiul în ea se infuzează mai bine și devine plăcut la gust. Acest lucru se resimte în special în regiunile unde apa are o reacție ușor alcalină, adică mai rigidă. Aceste regiuni sînt foarte multe. O condiție importantă pentru îmbunătățirea calității apei prin refierbere este să fie lăsată mai întîi să se răcească.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?