Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Două dintre preferatele gadget-uri Apple nu se mai produc

29 iul. 2017,, 04:00   Externe
1811 0

Apple a reinventat ideea de MP3 player într-una dintre cele mai negre perioade din istoria companiei, dar bătrînul iPod nu mai este relevant în 2017.

Ieri, oficialii Apple au luat cea mai radicală decizie în privința portofoliului de produse al companiei. Ultimele iPod-uri apropiate de rețeta clasică a produsului au dispărut de pe site. Micuțele gadgeturi fără conectivitate la internet se pare că nu mai sînt capabile să facă valuri suficient de mari încît să-și justifice existența.

Fără prea mult tam-tam, Apple a șters de pe www.apple.com paginile web dedicate dispozitivelor iPod nano și iPod Shuffle. La căutare, cel puțin pentru cîteva ore, s-ar putea să mai găsești paginile dedicate gadgeturilor clasice, dar un click pe respectivele adrese nu te duce nicăieri.

Cei care au sperat că totul este o greșeală, vor fi dezamăgiți să afle că un purtător de cuvînt al gigantului din Cupertino a confirmat pentru The Verge sfărșitul celor două modele de iPod. În portofoliul Apple, de acum înainte, iPod nano și iPod shuffle figurează ca fiind discontinued.

Gestul vine la cîțiva ani după ce oficialii companiei americane au confirmat că este doar o chestiune de timp pînă cînd afacerea cu iPhone-uri și iPad-uri va canibaliza piața de iPod-uri. Inevitabilul s-a întîmplat la trei ani după ce atrăgătorul iPod Classic a trecut prin același proces de dispariție din magazinele Apple.


Din fericire pentru cei care vor să mai simtă în continuare gustul ideii de iPod, ultima generație de iPod Touch poate fi în continuare achiziționată de la Apple. Deși aceste gadgeturi sînt mai apropiate de un iPhone decît de un iPod clasic, important este că există și nu costă cît un smartphone ieșit din Cupertino. La această oră, cea mai nouă generație de iPod Touch este disponibilă în două variante, de 32 și 128GB. Prețurile pentru ele sînt de 199 și 299 de euro. Modelele de 16GB și 64GB nu se mai produc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?