X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Poliția de Frontieră a demarat procesul de elaborare a unui nou proiect

26 iul. 2017,, 17:20   Societate
9134 0

Poliția de Frontieră a demarat procesul de elaborare a unui nou proiect al Strategiei Naționale de management integrat al frontierei de stat (SNMIFS) pentru perioada următoare, notează NOI.md.

În context, la data de 25 iulie curent, șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Valentin Fiodorov, a susținut o întrevedere de lucru cu reprezentanții Misiunii Uniunii Europene de Asistență la Frontieră în Moldova și Ucraina (EUBAM). Ședința s-a desfășurat cu prezența dl Ovidiu Stanciu, expert pe termen lung în cadrul proiectului „Continuarea implementării conceptului de management integrat al frontierei în Republica Moldova în conformitate cu ultimele actualizări la nivel european”, finanțat de Facilitatea pentru Parteneriatul de Mobilitate din cadrul Fondului de Securitate Internă 2014-2020 al UE.

Discuțiile au atins un șir de aspecte generale și specifice referitoare la procesul de elaborare a documentului de planificare strategică în Moldova, în corelare cu noile tendințe în domeniu la nivel european. Reprezentanții Misiunii au comunicat despre politicile actuale privind MIFS al UE, venind cu un set de recomandări și propuneri constructive la proiectul noii Strategii.

Modelul de management al frontierei, dezvoltat în UE, oferă Republicii Moldova un exemplu concludent de experiențe și bune practici. Acesta asigură echilibrul necesar între facilitarea circulației persoanelor și mărfurilor, avînd la bază respectarea drepturilor fundamentale ale omului, dar și permite prevenirea și combaterea migrației ilegale, criminalității transfrontaliere și altor situații ce periclitează securitatea frontierelor.

Preluarea și aplicarea modelului european de management integrat al frontierei a reprezentat o decizie strategică a statului, care a permis dezvoltarea parteneriatului dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană pe aspecte frontaliere. Faptul în cauză contribuie, de asemenea, la realizarea scopului comun de menținere a stabilității și securității în regiune.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?