X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4014

O mămică din Strășeni și-a făcut o afacere inedită. Vezi despre ce este vorba. FOTO

16 iun. 2013,, 11:14   Societate
11705 3
Foto : noi.md
Povestea dintre ea și scutecele refolosibile a început acum trei ani, cînd copila ei a făcut o alergie. Din primele săptămîni, fetița a avut dermatită de la scutecul de unică folosință. ”Ne-am confruntat cu această problemă aproape cinci luni de zile. Nu-i trecea cu nimic. Am încercat diferite creme și talc. Scutecele de unică folosință pe care le-am încercat nu dădeau rezultate”, povestește Rodica. Atunci, femeia a decis să își confecționeze propriile scutece.

”Nu sînt pelinci ca pe vremea bunicii noastre. Sînt lavabile, moderne și atractive. E o alternativă sănătoasă. Am început să caut stofe speciale, impermeabile. Am găsit în America. Am făcut designul și l-am cusut. La exterior sînt căptușite cu un material impermeabil. În interior au o țesătură groasă, din fibră de bumbac, bambus, cînepă moale și microfibră.”

Mărimea scutecelor nu este un standard, ea se reglează prin capse după necesitățile micuțului. Acestea se spală în mașina de spălat și se usucă. Rodica și-a făcut o afacere din scutecele refolosibile. Are clienți nu doar în Moldova, ci și în România și America. Un scutec făcut de ea costă aproape 200 de lei, iar o mămică are nevoie de vreo cinci scutece, pentru toată perioada de creștere a copilului.

Femeia are planuri mari pentru viitor. Deși e mereu solicitată la diferite tîrguri și expoziții, Rodica vrea să creeze noi modele de scutece și să facă și rochițe. Spune că mămicile care au încercat scutecele refolosibile sînt încîntate de ele, iar asta o încurajează pe Rodica să meargă mai departe.
Tu ai alege scutecele lavabile pentru copilul tău?
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?