X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Președinția dezminte decorarea militarilor din Transnistria

24 iul. 2017,, 15:59   Politică
4523 8

Președinția neagă informația apărută astăzi în presă precum că ar intenționa să decoreze militari ruși din stînga Nistrului, relatează NOI.md.

Potrivit purtătorului de cuvînt al președintelui, Ion Ceban, este vorba despre decorarea tuturor membrilor din cadrul Comisiei Unificate de Control.

„Unele mijloace media continuă să manipuleze sau să speculeze fără a ști cu exactitate ce își propune Președinția. Așa s-a întîmplat și în cazul știrilor despre medalii pentru cei din stînga Nistrului. Astfel, joi, la Chișinău va fi semnat un decret pentru a decora pacificatorii din Comisia Unificată de Control – moldoveni, ucraineni, ruși, cei din OSCE. Rugăm insistent să vă documentați din prima sursă, fără a presupune și ulterior distribui aceste presupuneri”, a spus purtătorul de cuvînt.

Comisia Unificată de Control (CUC) este o forță trilaterală de menținere a păcii și o structură de comandament militar comună formată din trimișii Republicii Moldova, Transnistriei, Rusiei și OSCE-ului. Comisia a fost creată în scopul asigurării realizării în continuare a prevederilor corespunzătoare ale Acordului cu privire la principiile reglementării pașnice ale Conflictului din Transnistria.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?