Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

Greceanîi comentează acuzațiile legate de „cîrdășia cu PD”

24 iul. 2017,, 14:57   Politică
5143 15

PSRM are programul și interesele sale, iar acuzațiile că ar avea vreo înțelegere cu PD sînt neîntemeiate.

Declarații în acest sens a făcut astăzi liderul PSRM, Zinaida Greceanîi, în cadrul unei conferințe de totalizare a activității legislative a fracțiunii, pentru sesiunea de primăvară-vară. Conducătoarea socialiștilor a respins vehement acuzațiile precum că adoptarea sistemului mixt de vot ar fi fost rezultatul unei înțelegeri cu democrații.

„Nu am jucat nicidoată teatru, nu avem ce împărți cu nimeni, nu am făcut coaliție cu nimeni. Am promovat ceea ce a fost inițiativa noastră încă din 2011. La congresul al 11-lea al partidului s-a vorbit despre modificarea sistemului electoral. Și în 2014, la alegerile parlamentare, am vorbit despre asta. Am fost consecvenți în acțiunile noastre”, a comentat Greceanîi.

Comentînd poziția critică exprimată de Ambasada SUA la Chișinău față de schimbarea sistemului electoral, deputata a precizat că nimeni nu poate să se implice în treburile interne ale statului.

„Nici Ambasada SUA și nicio altă ambasadă nu trebuie să ne indice nouă, statului Republica Moldova, un stat suveran și independent, cum trebuie să procedăm. Nimeni nu trebuie să se implice în treburile noastre interne. Toate cele indicate de Comisia de la Veneția au fost luate în calcul. Aici e vorba de interesul cetățenilor noștri”, a adăugat ea.


Politiciana a afirmat că PSRM va insista în continuare pe desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?