Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

UE vrea „se se răzbune“ pe Trump pentru noile sancțiuni împotriva Rusiei

24 iul. 2017,, 19:00   Externe
2675 0

Bruxelles se pregătește să ia măsuri în cazul în care noile sancțiuni americane împotriva Rusiei vor dăuna intereselor companiilor energetice europene, scrie Financial Times.

Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, a cerut reexaminarea de urgență a tipului de reacție a UE în cazul în care noile sancțiuni, discutate în Congresul SUA, vor afecta companiile energetice sau alte companii europene.

Conform notei pregătite pentru ședința Comisiei Europene de miercuri, CE „ar trebui să fie gata să acționeze în termen de cîteva zile“, în cazul în care măsurile SUA „ar fi luate fără sa se țina cont de interesele UE”.

Nota precizează că atenția Bruxellesului se va îndrepta spre a se găsi „asigurări publice sau scrise“ din partea administrației Trump că nu se vor aplica noi sancțiuni care să dăuneze intereselor UE.

Anterior, Uniunea Europeană deja și-a exprimat îngrijorarea cu privire la înasprirea sancțiunilor împotriva Rusiei, facînd apel la Washington sa-și coordoneze actiunile cu partenerii din G7 și a avertizat despre consecințe nedorite.


Reamintim, membrii Partidului Democrat din SUA au depus în Camera Reprezentanților o nouă versiune a proiectului de lege privind sancțiunile împotriva Rusiei și Iranului.

Casa Albă susține în general noul proiect de lege privind înasprirea sancțiunilor împotriva Rusiei și Iranului, dar a criticat partea care se referă la limitarea puterilor prezidențiale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?