X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

În raionul Orhei o fetiță a fost lovită de fulger

14 iun. 2013,, 14:07   Societate
4638 0
Foto : cit.ua
Ploaia de ieri a pus în pericol viața unei fetițe de 11 ani. Potrivit Serviciului Protecție Civilă și Situații Excepționale (SPCSE), fetița a fost lovită de fulger în satul Susleni, Orhei, în timp ce mergea pe drum. Ea a fost internată cu traumatisme la spitalul raional.

Specialiștii SPCSE recomandă populației să evite aflarea sub cer liber pe timp de ploi cu descărcări electrice. În cazul în care oamenii au fost surprinși de ploaie în loc deschis se recomandă deconectarea telefoanelor mobile și găsirea unui ascunziș. Nu se recomandă ascunderea sub arbori înalți, mai ales dacă aceștia sînt singuratici. De asemenea, persoanele se expun unui pericol mai mic dacă se ghemuiesc, decît să stea culcați sau în picioare.
După ploaia de ieri trei localități din trei raioane ale țării parțial rămîn fără energie electrică. Este vorba despre raioanele Soroca, Taraclia și UTA Găgăuz Yeri.

Ploaia a deteriorat o parte a drumului de pe traseul Cahul, la hotar cu România. De asemenea, au fost inundate beciurile și curțile în două localități din raioanele Anenii Noi și Cahul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?