Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Moscova condamnă deschiderea punctului de control la Cuciurgan

21 iul. 2017,, 11:11   Politică
1966 2

Moscova consideră că deschiderea punctului de control pe segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainean este contrară acordurilor semnate anterior.

Declarația a fost făcută joi de purtătorul de cuvînt al Ministerului rus de Externe, Artem Kojin în cadrul unui briefing de presă, transmite Agora cu referire la vz.ru.

„Deschiderea oficială, la 17 iulie, a punctului comun moldo-ucrainean de trecere a frontierei în Cuciurgan pe teritoriul Ucrainei, este regretabil. Astfel sînt ignorate îngrijorările Transnistriei cu privire la acest pas întreprins de Chișinău și Kiev fără a fi consultat Tiraspolul”, a declarant Artem Kojin.

Potrivit purtătorul de cuvînt al Ministerului rus de Externe, această acțiune „este contrară acordurilor la care s-a ajuns în procesul de reglementare transnistreană, și anume ca toate disputele să fie soluționate la masa de negocieri, iar acțiunile uneia dintre părți în conflict nu trebuie să aducă prejudicii intereselor celeilalte”.

Reamintim că anterior Uniunea Europeană a salutat deschiderea de către Ucraina și Republica Moldova a punctului comun de trecere „Cuciurgan - Pervomaisc” pe segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainene. Potrivit purtătorului de cuvînt a şefei diplomaţiei europene, Maja Kocijancic, UE va susține că va continua să sprijine eforturile care vizează armonizarea controalelor la frontieră cu standardele UE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?