Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Parlamentul a atenționat transportatorii de pasageri

21 iul. 2017,, 12:21   Politică
1876 0

Parlamentul a adoptat în prima lectură un proiect de lege privind modificarea şi completarea Codului transporturilor rutiere, prin care cerinţele referitoare la utilizarea vehiculelor reutilate destinate transporturilor de persoane se amînă pînă în anul 2020.

Deputatul Partidului Democrat, Corneliu Dudnic, a spus joi, la şedinţa Parlamentului, că încă în anul 2015 transportatorilor li s-a oferit timp pentru a schimba maşinile reutilate, însă ei continue să lucreze cu acestea. Din acest motiv, autorităţile fac "ultima avertizare chinezească".

"Noi nu putem să scoatem din circulaţie maşinile reutilate, căci aceasta va duce la un colaps rutier, căci peste 60% din microbuze nu corespund cerinţelor Codului transporturilor rutiere", susţine el.

Potrivit lui, în pofida acestei amînări, transportatorii pot utiliza doar vehiculele care au primit licenţă pînă la data de 1 iulie 2017. acest lucru se face pentru a preveni introducerea în Moldova a microbuzelor reutilate, care anterior erau folosite pentru transportarea mărfurilor.

"Nu-i putem ajuta cu nimic pe aceşti transportatori care nu s-au gîndit la viitorul lor mai înainte, ci trăiesc doar cu prezentul. Sarcina noastră este de a reduce numărul accidentelor rutiere cu final tragic", a spus deputatul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?