Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Festivalul Internaţional de Saxofon „Sax Story”, la ediţia a II-a ©

13 iun. 2013,, 16:22   Showbiz
2536 0
Foto : filarmonica.md
Asociaţia Culturală „Nume Noi”, Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” în parteneriat cu Primăria Municipiului Chişinău s-au ambiţionat să edifice în 2012 un eveniment festivalier de ţinută la Chişinău. A trecut un an şi scena Filarmonicii Naţionale din nou va găzdui în zilele de 15-17 iunie 2013 Festivalul Internaţional de saxofon „Sax Story” .

Şi anul acesta, oferta festivalieră va fi una generoasă pentru publicul de toate vîrstele şi categoriile sociale, cu un concept clar de selecţie şi punere în pagină organizatorică şi, bineînteles, cu preţuri atractive la bilete.

Ediţia curentă vine să etaleze disponibilităţile, energiile creative şi puterea de convingere a mesajului celor 5 participanţi ai Festivalului din: Moldova, România, Ucraina şi Germania, evoluînd trei seri consecutive în trei concerte distincte. Publicul va fi răsfăţat de farmecul noutăţii, evoluţii scenice şi un divers program muzical.
În prima zi spectatorii se vor bucura de recitalul de înaltă prestaţie artistică a lui Nicolas Simion – saxofonist cu renume mondial din Germania, şi a inspiratului chitarist din România – Ciprian Pop.

În ziua a doua participanţii vor evolua cu un program amplu, acompaniaţi de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naţionale “S.Lunchevici”, sub conducerea muzicală a dirijorului Daniel Manasi din România.

Festivalul va culmina cu sunetele fascinante ale saxofonului romantic, oferite cu măiestrie de însuşi organizatorul acestui frumos eveniment – Sergiu Muşat, şi Igor Znatokov, cunoscut saxofonist din Ucraina, acompaniaţi fiind de grupul „Not an idol” condus de Mark Oselski. Invitatul special al serii, chitaristul Alex Calancea, va aduce un omagiu regretatului saxofonist Igor Kionig, care numai anul trecut venea să evolueze în concertul de deschidere a acestui festival.

Va aşteptăm cu drag.

Agnesa Rusu
şefa Secţiei management artistic a Filarmonicii Naţionale

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?