Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Vremea rea face ravagii în Europa

19 iul. 2017,, 12:00   Externe
1712 0

Vremea rea continuă să facă ravagii în mai multe țări din Europa.

În timp ce Marea Britanie și Turcia sînt spălate de inundații puternice, iar Croația și Portugalia se confruntă cu incendii de vegetație, în nordul Spaniei grindina a distrus mai multe case și mașini. Bucățile de gheață de mărimea unui ou de găină au ucis şi zeci de animale.

Potrivit autorităților spaniole, a căzut atît de multă grindină, încît a fost nevoie de intervenția echipajelor de deszăpezire pentru a curăța drumurile. Între timp, Croația continuă să se confrunte cu incendiile masive de vegetație, care au izbucnit de-a lungul Coastei Adriatice în urmă cu cîteva zile. Aproape o mie de pompieri, salvatori și voluntari din rîndul populației locale luptă cu flăcările, care au distrus case, mașini și au forțat mii de oameni să-și părăsească locuințele.

Și în Portugalia incendiile de vegetație au pus pe fugă sute de localnici. Aproape 1700 de pompieri luptă cu opt focare, ajutați de 20 de avioane de tip tanker. Autoritățile locale spun că flăcările s-au răspîndit din cauza temperaturilor înalte și a vîntului puternic. Iar un orășel din sudul Marii Britanii se confruntă cu inundații masive. Localnicii au fost evacuați de urgență după ploile torențiale de ieri.

Șase oameni au fost însă blocați într-o casă, iar salvatorii fac tot posibilul să-i scoată. Iar turcii continuă operațiunile de salvare ale oamenilor din Istanbul, oraș lovit de inundații puternice în ultimele zile. Autoritățile locale susţin că sute de oameni au rămas blocați în case sau mașini, iar pe străzi salvatorii circulă în bărci.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?