X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Toată ATENA intră în GREVĂ

13 iun. 2013,, 10:10   Externe
1946 0
Foto : itar-tass.com
O grevă generală de 24 de ore are loc azi în capitala Greciei, în semn de protest faţă de închiderea radioteleviziunii publice ERT de către guvern.

Guvernul de la Atena a anunţat un proiect de lege de reorganizare a serviciului public, pentru a evita astfel o criză în cadrul coaliţiei la guvernare, care este compusă din onservatorii primului ministru Antonis Samaras, socialiştii din Pasok şi stînga moderată Dimar.

De la începutul crizei datoriilor, în 2010, salariaţii grupului de cinci posturi de televiziune publice au suferit reduceri ale salariilor evaluate la 45% de către sindicate.

"ERT-ul privilegiilor s-a prăbuşit. Nu închidem televiziunea publică, un nou post va fi creat în foarte scurt timp", a declarat Samaras, miercuri seara, în cadrul unei conferinţe de presă, la Camera de comerţ greacă, citat de Agerpres.

Sindicatele din sectorul privat şi public, GSEE şi ADEDY, au denunţat închiderea 'antidemocratică' a ERT şi au lansat un apel la organizarea unei greve de 24 de ore şi la organizarea unui miting în faţa sediului ERT, de la periferia Atenei. ADEDY a chemat toţi funcţionarii să se alăture mişcării de protest, denunţînd 'moartea brutală a ERT'
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?