X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Unde se văd moldovenii în Uniunea Europeană sau Uniunea Vamală?

18 iul. 2017,, 12:29   Societate
5093 4

Dacă duminica viitoare cetăţenii ţării ar avea de ales între aderarea la Uniunea Europeană sau Uniunea Economică Eurasiatică, 43 la sută dintre moldoveni ar vota pentru aderarea la UE, iar 45% ar alege Uniunea Economică Eurasia. Sînt datele unui sondaj realizat de IMAS, care au fost prezentate astăzi.

Totodată, 42 la sută dintre cetăţeni spun că orientarea Republicii Moldova ar trebui să fie Pro Europa şi Pro Rusia în egală măsură, 24% sînt pentru Pro Europa, dar avînd o relaţie prietenoasă cu Rusia şi 8 la sută spun că orientarea Moldovei ar trebui să fie Pro Europa, indiferent de relaţia cu Rusia.

Conform datelor sondajului, 43 la sută dintre intervievaţi susţin că relaţia Uniunii Europene cu Republica Moldova este bună, 3% - foarte bună, 37 la sută suţin că este una neutră.

58% dintre moldoveni declară că cea mai mare asistenţă (ajutor, granturi, finanţări) acordată Republicii Moldova vine din partea UE, 3 la sută consideră că din partea SUA şi 19% spun că din partea Rusiei. De asemenea, 62 la sută dintre respondenţi consideră ajutorul oferit de Uniunea Europeană pentru Republica Moldova ca fiind unul suficient, 28% spun că ar fi insuficient, iar 10% nu ştiu.

Întrebaţi cum evaluează rezultatele proiectelor implementate cu susţinerea financiară a Uniunii Europene în Republica Moldova, participanţii la sondaj au menţionat următoarele:


4% - foarte bune;

45% - bune;

15% -rele.

Cercetarea sociologică a fost efectuată în perioada 22 iunie-9 iulie pe un eșantion de 1.111 persoane din 67 de localităţi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?