X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

O organizație religioasă, interzisă în Rusia

18 iul. 2017,, 19:00   Externe
2884 2

Reprezentanții cultului creștin Martorii lui Iehova au pierdut cea mai importantă bătălie juridică. Membrii cultului nu își mai pot practica religia.


Camera de Apel a Curții Supreme a Federației Ruse a decis, la ora locală 19.00, să mențină neschimbată decizia luată la 20 aprilie. Președintele completului de judecată a spus: „Decizia trecută a Curții Supreme a Federației Ruse (de considerare a Martorilor lui Iehova organizație extremistă și interzicerea funcționării ei pe teritoriul Rusiei n.n.) va rămîne neschimbată și apelul (declarat de avocații cultului religios n.n.) nu se acceptă”.

Avocatul Viktor Zehnkov a spus, citat de TASS: „Acest capitol nu este închis încă. De vreme ce Curtea Supremă a încălcat nu numai legislația rusă, ci și normele legale internaționale, vom merge la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.”

Decizia de luni, 17 iulie este aplicabilă imediat. Asta înseamnă că adepții cultului Martorii lui Iehova nu mai pot practica propria credință pe teritoriul Federației Ruse.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?