X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4014

PD insistă asupra reducerii numărului de raioane în Moldova

12 iun. 2013,, 17:06   Politică
5417 7
Foto: hotnews.md
Ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Marcel Răducanu, numit în funcţie din partea Partidului Democrat, consideră necesară limitarea numărului de raioane din ţară, accentuînd că 35 de raioane sînt prea multe pentru un stat ca Moldova.

"Poate nu avem nevoie de 35 de raioane, dar avem nevoie de mai puțin", - a declarat într-un interviu pentru Radio Europa Liberă M. Raducan, explicînd că "nu este vorba despre reducerea la jumătate, ci un număr mai mic de raioane".

Potrivit ministrului, reforma administrativ-teritoriala "cu siguranță este necesară", dar deocamdată îi vine greu să spună "dacă ne vom întoarce la județe, sau doar vom reduce numărul de raioane".

În acest sens, oficialul a declarat că "în ultimii 20 de ani, am avut o mulțime de reforme, dar, din păcate, acestea au fost de scurtă durată și nu s-au încununat cu succes". Prin urmare, potrivit lui Răducan, "nu se poate de călcat pe aceeași greblă", așa cum a fost în 1998, cînd Moldova, după exemplul României, a fost împărțită în județe, dar mai tîrziu au fost din nou restabilite raioanele.

"Cred că înainte de a începe reforma este necesar să ne asigurăm că aceasta este necesară și că sîntem capabili să o ducem la bun sfîrșit", - a conchis ministrul.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?