X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Turneul Republican Cupa Primarului Orhei a ajuns la cea de-a doua ediție

12 iun. 2013,, 17:01   Sport
3605 0
Foto: sports.md
Federația de Luptă Națională Voievod și Primăria orașului Orhei au organizat cea de-a doua ediție a turneului republican Cupa Primarului Orhei.

Competiția a fost organizată în premieră în aer liber, pe stadionul municipal și a strîns o cifră record de participanți și spectatori.

Astfel, circa 150 de sportivi din 12 raioane ale republicii au concurat la două probe: lupte individuale și forme tradiționale, la toate categoriile de vîrstă. Cea mai numeroasă echipă a fost lotul gazdelor de la Clubul Maximus Orhei, care a inclus în echipă 44 de luptători.

Turneul a durat două zile. În prima parte a competiției au concurat copii și juniori, iar în cea de-a a doua zi a fost organizată în premieră Gala Profesionistă după regulile V1 (regulile Voievod).

Gala Profesionistă a fost cîștigată de echipa Maximus din Orhei, care per total a bifat cele mai multe victorii în finale. Pe locul doi s-au clasat loturile din Rîbnița și al Clubului "Fulger" din Chișinău, pe trei – formația din Drochia.

La acest turneu s-au remarcat Vladimir Siraciov (Clubul Maximus, Orhei), Nicolae Girlea (Clubul Fulger, Chișinău), Marat Sedih (Rîbnița) și Nadejda Canțîr (Clubul Garuda, Anenii Noi).

Următoarea competiție de anvergură a Federației de Lupte Naționale Voievod va fi campionatul mondial deschis din Germania care va avea loc în toamna acestui an.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?