Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Filip speră că vizita misiunii FMI din toamnă va fi una de success

18 iul. 2017,, 09:41   Economie
1896 10

Guvernul va întreprinde toate acţiunile necesare, astfel ca la toamnă Misiunea FMI de evaluare să fie una de succes.

Potrivit surselor din cadrul Guvernului, declaraţia a fost făcută de prim-ministrul Pavel Filip la întrevederea de luni cu echipa de experţi ai FMI, condusă de Ben Kelmanson, care se află în vizită la Chişinău.

Şeful Misiunii FMI a salutat acţiunile Guvernului de promovare a reformelor în beneficiul cetăţenilor ţării. Oficialul a spus că scopul acestei vizite este de a se informa despre situaţia macroeconomică şi a discuta politica bugetar-fiscală şi monetară, precum şi alte politici relevante, în anticiparea celei de-a doua evaluări a programului, preconizată pentru toamna anului curent.

În context, au fost trecute în revistă cele mai importante reforme ale Guvernului, precum şi a fost discutată în linii generale Foaia de parcurs Guvern-Parlament privind agenda de reforme prioritare pînă la finele acestui an.

"Această Foaie de parcurs este un semnal că vom merge mai departe cu agenda de reforme, pe care le facem nu pentru FMI, UE, dar pentru cetăţenii Republicii Moldova", a accentuat Pavel Filip.

Şeful Executivului a reiterat importanţa Memorandumului cu FMI, care a ajutat Republicii Moldova să restabilească încrederea partenerilor străini.

Premierul a salutat vizita experţilor, în mod special prezenţa noului Reprezentant Permanent al FMI în Republica Moldova, Volodymyr Tulin, şi a evidenţiat buna colaborare cu Armine Khachatryan, care îşi va finaliza misiunea în luna august.

După cum am informat anterior noul Program al Moldovei cu FMI a fost aprobat pe 7 noiembrie 2016. Acesta prevede o asistenţă financiară de $178 mil., dintre care circa $35 mil. au fost transferate imediat după aprobarea programului. Două treimi din împrumut este acordat prin intermediul Mecanismului extins de creditare (ECF), care prevede o rată a dobînzii de zero procente pînă la sfîrşitul anului 2018, cu o perioadă de graţie de 5,5 ani şi o perioadă de rambursare de 10 ani. Suma rămasă este transferată prin intermediul Mecanismului de finanţare extinsă (EFF), care prevede o rată a dobînzii, perioada de rambursare de 10 ani şi o perioadă de graţie de 4,5 ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?