X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Încă o amendă pentru imigranții moldoveni

16 iul. 2017,, 19:30   Societate
8169 0

Ministerul Afacerilor Interne a propus să fie înăsprite sancțiunile pentru încălcarea regimului de ședere a imigranților în țară, este vorba, în special, de problema nerespectării orelor și scopului real al vizitei acestora în Federația Rusă, precum și de depășirea duratei de ședere.

Despre acest lucru este menționat în proiectul de modificări la Codului administrativ, care prevede o amendă pentru persoanele fizice de pînă la 4 mii de ruble, iar pentru cele juridice pînă la 500 de mii de ruble. Textul amendamentelor a fost postat în ajun pe site-ul actelor normative.

Proiectul amendamentelor la Codul administrativ a fost elaborat la solicitarea Consiliului de Securitate al Federației Ruse, în luna martie a anului trecut, la reuniunea acestei instituții a fost discutată necesitatea îmbunătățirii politicii de imigrație.

La momentul de față, documentul trece prin faza de discuții publice și cea de expertiză independentă anticorupție, care se va încheia la 18 iulie. Amendamentele au fost create pentru a reduce numărul de încălcări ale șederii imigranților în Federația Rusă. În special, este vorba despre neanunțarea scopului real al sosirii cetățenilor străini în țară și încălcarea condițiilor șederii acestora în Rusia.

Anul trecut au fost înregistrate mai mult de 130 de mii astfel de infracțiuni, este specificat în nota explicativă. Conform planului Ministerul Afacerilor Interne, amendamentele disciplinează partea care primește străinii, deoarece implică introducerea unor sancțiuni pentru funcționari și persoanele juridice, care anterior nu erau pasibile de această responsabilitate.


Acum, MAI propune sancționarea cetățenilor cu o amendă de la 2 mii pînă la 4 mii de ruble, de la persoane oficiale - de la 45 mii pînă la 50 de mii de ruble, iar de la persoanele juridice - de la 400 mii pînă la 500 mii de ruble ... Conform legislației de imigrație actuale, pentru necorespunderea, de facto, a scopului vizitei reale, imigranții sînt, de asemenea, lipsiți de posibilitatea de a obține patenta și permisul de lucru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?