Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

Uniunea pensionarilor din Moldova acordă vot de neîncredere guvernării

14 iul. 2017,, 09:42   Societate
2608 1

Uniunea Pensionarilor din Moldova acordă vot de neîncredere guvernării pentru că nu întreprinde nimic pentru a soluţiona probleme cetăţenilor.

Joi, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Uniunii, Victor Leancă, a spus că "autorităţile trebuie să aibă grijă de oamenii care au muncit toată viaţa în Moldova".

"Am vrut să ajungem la prim-ministru, ca să-i propunem soluţii pentru problemele noastre, însă el este foarte ocupat şi deja de două luni ne promite o întrevedere. În Moldova sunt în prezent peste 700 mii de pensionari care au nevoie de ajutor din cauza că nu le ajung bani de trai. Pensionarii reprezintă cea mai liniştită categorie de cetăţeni, care vor să-şi trăiască în linişte zilele, însă statul nu le oferă o asemenea posibilitate. Noi supravieţuim datorită copiilor care lucrează peste hotare, dar nu datorită grijii statului", a spus el.

Potrivit lui, "guvernarea se concentrează pe jocuri politice şi uită de obligaţiunea sa - de a îmbunătăţi viaţa cetăţenilor din Moldova".

"Noi i-am ales, sperând la schimbări spre bine în ţară, iar ei se ocupă de schimbarea sistemului electoral, evacuarea gunoiului. Partenerii europeni de dezvoltare nu ne pot ajuta, pentru că corupţia totală din ţară umple buzunarele funcţionarilor. În declaraţie noi am semnat împotriva modificării sistemului electoral, promovat de Dodon şi Plahotniuc, cerem anularea legii prin care autorităţile au obligat populaţia să plătească miliardul furat, cerem majorarea pensiilor până la mărimea minimului de existenţă", a spus Leancă.

De asemenea, activiştii propun indexarea pensiilor până la 40%.

Reprezentantul Uniunii, Ion Tverdohleb, propune autorităţilor să deschidă magazine unde pensionarii vor putea cumpăra produse la un preţ scăzut.

Pensionarii au anunţat că vor ieşi la proteste dacă autorităţile îi vor ignora.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?