Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4005

Oficial român: România așteaptă datele de la Interpol referitor la locul aflării lui Guma

11 iun. 2013,, 14:43   Politică
3583 5
Foto : click.md
Autorităţile din România aşteaptă ca Interpolul să comunice locaţia în care se află o persoană dată în urmărire internaţională. Despre aceasta a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, întrebat despre condamnarea deputatului moldovean Valeriu Guma, care deşi este urmărit de Interpol, nu a fost extrădat de autorităţile din Moldova, relatează NOI.md.

“La momentul de faţă este o procedură în derulare prin Interpol. Practic prin intermediul Interpolului poate fi pusă în executare această decizie. În momentul în care Interpol România va primi informaţii cu privire la locaţia în care se află o persoană dată în urmărire internaţională pentru punerea în executare a unei sentinţe, va sesiza instanţa din România. Practic, instanţa din România este cea care decide procedura de urmărire cînd o persoană este identificată a se afla într-un loc anume”,‒ a spus Cazanciuc.

Deputatul moldovean, Valeriu Guma, a fost condamnat definitiv, la doi ani de închisoare cu executare, de către judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din România.
Deputatul dă asigurări că nu va fi închis nici la noi, nici la București.

Ulterior deputatul democrat a fost dat în urmărire internaţională.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?