X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Moldova, țara ce merită a fi vizitată

12 iul. 2017,, 18:50   Societate
1720 0

Moldova este inclusă în tot mai multe clasamente internaționale ale țărilor care merită vizitate. Portalul National Geographic a plasat statul nostru pe locul zece într-un top al destinațiilor care merită să aibă mai mulți turiști.

Moldova a atras atenția internațională prin vinuri. Portalul National Geographic scrie că țara noastră are 367 de mii de hectare de podgorii și produce anual peste 125 de tone de vin. Portalul recomandă turiștilor să închirieze mașini și viziteze beciurile vinăriilor, cît şi cele din gospodării.
Turiștii trebuie să fie pregătiți că vinul în Moldova este depozitat și în sticle de plastic reutilizate.

Primul loc în clasament a fost ocupat de Lesotho, o țară în sudul Africii. Statul este puțin dezvoltat, trei sferturi din populație trăiește în mediul rural, iar principala sursă de venit este agricultura. În Lesotho, aproape tot anul împrejur e soare, iar turiştii pot merge atît la plaje, cît şi în staţiuni de schi.

Egiptul s-a plasat pe locul doi. O destinaţie extrem de populară în trecut, dar care în ultimii ani a pierdut din turişti din cauza ameninţărilor teroriste. Cu toate acestea, portalul National Geographic scrie că autorităţile depun eforturi enorme pentru a asigura securitatea vizitatorilor. De multe ori, în excursii ei sînt acompaniaţi de membrii forţelor de ordine.

Top trei a fost completat de Mongolia. Cu stepe încîntătoare şi localnici ospitalieri, ţara este una dintre cele mai bune destinaţii pentru iubitorii de călătorii în aer liber. Majoritatea excursiilor se fac pe cai, iar preţurile sînt relativ accesibile. În clasament au mai fost incluse Turcia, Filipine, Alaska şi Kîrgîzstan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?