X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Tom Hanks a fost distins cu un premiu pentru popularizarea istoriei SUA

12 iul. 2017,, 03:00   Externe
2560 0

Actorul Tom Hanks a cîştigat anul acesta Records of Achievement Award pentru munca sa care a reflectat istoria Statelor Unite în filme precum "Saving Private Ryan," "Apollo 13" şi "Bridge of Spies", a anunţat luni Fundaţia Arhivelor Naţionale, citată de Reuters.

Hanks, în vîrstă de 61 de ani, va primi distincţia pe 21 octombrie la Muzeul Arhivelor Naţionale din Washington, a anunţat organizaţia non-profit într-un comunicat.

"A pătrunde în arhivele de orice fel, pentru mine, este ca şi cum aş înota în ape line, sînt uimit să fac parte din acest eveniment", a spus Tom Hanks, de două ori laureat al premiului Oscar şi care anul trecut s-a aflat printre cele 21 de personalităţi premiate cu Medalia prezidenţială a libertăţii - cea mai înaltă distincţie civilă a Statelor Unite.

Hanks a apărut în numereoase filme bazate pe evenimente istorice şi figuri importante, inclusiv drama din cel de-al Doilea Răzbloi Mondial, "Saving Private Ryan", şi thriller-ul "Catch Me If You Can", bazat pe povestea reală escrocului Frank Abagnale.

Tom Hanks, născut pe 9 iulie 1956, este actor, regizor şi producător american de film, care a cîştigat de două ori premiul Oscar la categoria „cel mai bun actor principal”, cu rolurile interpretate în filmele „Philadelphia” şi „Forrest Gump”

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?