Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4005

Moldova va actualiza Strategia de atragere a investițiilor pînă în 2015

10 iun. 2013,, 14:13   Economie
2962 1
Foto : noi.md
Moldova va actualiza Strategia de atragere a investițiilor pînă în 2015. NOI.md relatează, cu referire la surse din cadrul Ministerului Economiei al Republicii Moldova, că declarația a fost făcută de către viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, în timpul întrevederii cu șefa Misiunii Corporației Financiare Internaționale (IFC) în România, Republica Moldova și o serie de alte țări, Ana Maria Mihăescu. Valeriu Lazăr a declarat că Strategia de atragere a investițiilor în Republica Moldova pînă în anul 2015 va fi actualizată pe baza rezultatelor unui studiu, aflat în proces de elaborare, privind barierele în calea investițiilor, iar contribuția IFC în acest domeniu ar fi salutabilă. Ministrul Economiei a declarat că Republica Moldova intenționează să obțină rezultate tangibile, să atragă investiții care să creeze noi locuri de muncă cu salarii competitive.

Părțile au trecut în revistă proiectele investiționale și de asistență derulate cu sprijinul IFC în Republica Moldova și au punctat direcțiile colaborării viitoare. Valeriu Lazăr a subliniat că voința politică a Guvernului de la Chișinău este de a accelera reformele, începînd cu procesul de privatizare în calitate de transformare structurală a economiei naționale și terminînd cu reforme ce țin de îmbunătățirea climatului investițional.

Ministrul Economiei a subliniat importanța accelerării proiectelor de parteneriat public-privat în diferite domenii, inclusiv în sănătate, educație, sport și cultură.

Ana Maria Mihăiescu a declarat, la rîndul său, că IFC este deschisă unei cooperări prioritare cu Republica Moldova și și-a exprimat speranța că țara noastră va rămîne în topul mondial al reformatorilor în clasamentul Băncii Mondiale „Doing business”. Oficialul a declarat că IFC caută să lanseze un proiect nou cu scopul de a oferi acces întreprinderilor mici și mijlocii la finanțare pentru măsuri de eficiență energetică, va continua să susțină îmbunătățirea guvernanței corporatiste atît în sectorul real, cît și în cel bancar și va sprijini în continuare proiectele de dezvoltare a climatului investițional. Totodată, ea s-a arătat satisfăcută de evoluția majorității proiectelor investiționale ale IFC în Republica Moldova.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?