X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

La Zatoka pericolul infecțiilor este sporit, avertizează experții ucraineni

10 iul. 2017,, 17:11   Societate
8696 2

Experții din Ucraina avertizează că persopanele care aleg să se odihnească pe plaja de la Zatoka ar putea să se confrunte cu probleme de sănătate.

Scăldatul în zona balneară Zatoka din Ucraina, care este foarte populară printre moldoveni datorită distanței mici și prețurilor accesibile, ar putea fi periculos din cauza depășirii normelor bacteorologice. La o astfel de concluzie au ajuns acum cîteva zile experții organizației de cercetare sanitaro-igienică a laboratorului regional din Odesa.

Aceeași situație a fost înregistrată la stațiunea Solnecinoe din raionul Belgorod-Dnestrovsk, precum și în zona Limanului.

„Este categoric interzis să înghițim apa sau să clătim gîtul. Nu recomandăm scăldatul după ploile puternice, cînd noroiul și praful se scurg în mare. Trebuie să așteptăm cel puțin trei zile. Desigur, e interzis să cumpărați produse alimentare direct pe plajă”, a explicat angajata instituției, Elena Varețkaia.

În linii mari, scăldatul nu este periculos, însă persoanele venite la odihnă trebuie să respecte regulile de igienă personală pentru a evita problemle de sănătate.


În același timp, potrivit rezultatelor analizelor, cea mai prielnică zonă de scăldat este în Odesa, unde pericolul de infectare este mult mai mic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?