Calitatea serviciilor medicale în vizorul guvernului

Calitatea serviciilor medicale în vizorul guvernului

Executivul a aprobat în cadrul şedinţei de astăzi, Regulamentul privind modul de ţinere a Registrului medical format de sistemul informaţional medical integrat, notează NOI.md.

Regulamentul stabileşte modul de colectare (actualizare) şi analiză a datelor despre evenimentele care au loc în sistemul de sănătate şi de transformare a acestora în informaţii utilizate în procesul de luare a deciziilor privind profilaxia maladiilor, tratamentul şi reabilitarea pacienţilor, gestionarea eficientă a resurselor din instituţiile medico-sanitare publice şi private.

De asemenea, Regulamentul stipulează subiecţii raporturilor juridice în domeniul creării şi funcţionării Registrului medical, drepturile şi obligaţiile posesorului, ale deţinătorului şi ale participanţilor la crearea acestuia.

Alte prevederi ale documentului vizează procedurile de colectare şi gestiune a datelor, interoperabilitatea cu alte registre şi sisteme informaţionale, modalitatea asigurării unui nivel adecvat de protecţie a datelor cu caracter personal, precum şi metodele de protecţie a acestor date.

Ministerul Sănătăţii este posesorul şi deţinătorul Registrului medical, care are drept scop creşterea calităţii şi a eficienţei serviciilor prestate de instituţiile medicale, plasînd pe primul loc subiectul îngrijirii pacientului. 

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu3 comentari

medconsgrup 3 aug. 18:57
Deleted
Realist 10 iul. 12:26

Credeam ca dupa ce au fost marite salariile la medici cu 20% anul trecut, degraba nu se mai atrage atentie la domeniul sanatatii

Boris 10 iul. 10:43

Daca vrem in Europa, avem nevoie si de servicii europene, deci sa fie reforme pina la capat.

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

tu ești reporter

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load