Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

În Bălți după modernizare a fost dată în exploatare Stația de distribuție a gazelor naturale

10 iun. 2013,, 08:26   Societate
3399 0
Foto : lifedon.com.ua
În Bălți a avut loc inaugurarea Stației de distribuție a gazelor naturale (SDG), care a fost reconstruită și modernizată. SDG Bălţi are menirea să livreze gaze naturale consumatorilor casnici și agenților economici din municipiul Bălți, precum şi parțial celor din raioanele Fălești, Sîngerei și Rîșcani. Potrivit informației acordate NOI.md de surse din cadrul SA ”Moldovagaz”, la eveniment au participat preşedintele Consiliului de Administraţie al „Moldovagaz”, Alexandr Gusev, directorul SRL „Moldovatransgaz”, Alexandr Dobjanski, directorul SRL „Bălți-gaz”, Pantelimon Frăsîneanu, și colectivul întreprinderii transportatoare de gaze.

După reconstrucție, SDG Bălți a fost modernizată cu cele mai noi tehnologii, devenind unica stație de distribuţie pe teritoriul Republicii Moldova totalmente automatizată. Gestionarea proceselor tehnologice, armaturii de închidere și de reglare în cadrul SDG Bălți se execută prin softuri, adică prin controllere logic programabile care generează soluții, și, doar în cazuri excepționale procesul de gestiune este preluat de operator sau dispecer. Automatizarea completă a SDG Bălți garantează securitatea energetică, utilizarea eficientă a utilajului tehnic și reducerea costurilor de producere.

Reconstrucția și modernizarea SDG Bălți asigură livrarea fiabila, sigură și neîntreruptă a gazelor naturale consumatorilor finali, garantează calitatea lor, datorită nivelului înalt de de umezeală și praf, care sunt prezente la transportare, precum și odorizarea eficientă a gazelor naturale.

Graţie regulatoarelor performante de presiune cu precizie înaltă de setări, staţia menţine nivelului înalt al parametrilor de livrare a gazelor, conform cerințelor GOST, totodată permite efectuarea activităților operaționale, cum ar fi schimbarea regimului de lucru a SDG Bălți, intervenția de urgență în situații de incidente sau avarii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?