X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Putin și Merkel în curînd vor împărți Ucraina

9 iun. 2013,, 15:35   Externe
10309 5
Foto: hvylya.org
Ucraina nu are capacitatea de a influența soarta sa, deoarece disputele privind vectorul de integrare: în Europa sau Uniunea vamală sînt în esență lipsite de sens.

Despre aceasta a scris pe pagina sa de Facebook analistul politic ucrainean Vladimir Granovsky.

"Sper că toată lumea înțelege că Ucraina nu este în situația de a alege între proiectul rusesc și franco-german", - a spus el, adăugînd că "în prezent, nici Rusia, nici UE nu au posibilități financiare, organizatorice și ideologice de prelua nici în întregime, nici parțial acest teritoriu".

Prin urmare, teza că "Ucraina este la răscruce dintre UE și UV "- este doar un efect optic". "De îndată ce una dintre părțile concurente (Rusia sau UE) va găsi o soluție de forță la problema ucraineană" alegerea "civilizată" a Ucrainei se va face fără participarea sa. De fapt, cum a fost dintotdeauna", - subliniază Granovsky.

El crede că "atîta timp cît Putin si Merkel nu se vor înțelege, conducerea Ucrainei nu va face nici o alegere".

Consultantul politic observă, de asemenea, că "culoarea (portocalie, roșie, alb-albastră, verde, etc) a puterii nu influențează politica externă. Sau trebuie să aștepți schimbări în conducerea Rusiei sau a Germaniei. Dar există sentimentul că Putin după divorț, cu siguranță se va ocupa de Ucraina, înseamnă că în scurt timp va pleca în Germania".

"Deci, domnilor, eurasiatici și europeni autoproclamați vom aștepta a doua rundă a tratativelor Molotov-Ribbentrop. Să discuți pe această temă nu are sens! Este mai bine să discutăm despre viitorul sistemului de pensii sau a celui educațional - va fi mai util", - ironizeazp Vladimir Granovsky.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?