X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Subiectele discutate de ministrul de externe cu ambasadoarea Austriei

7 iul. 2017,, 14:20   Politică
1517 0

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, s-a întîlnit ieri cu ambasadoarea Republicii Austria în Moldova, Christine Freilinger, în contextul pregătirilor către reuniunea informală a miniştrilor afacerilor externe ai statelor participante la OSCE, care urmează să se desfăşoare pe 11 iulie în oraşul Mauerbach.


Potrivit unui comunicat al MAEIE, Andrei Galbur a salutat iniţiativa Preşedinţiei austriece a OSCE de a organiza această reuniune, exprimîndu-şi totodată speranţa că aceasta "va oferi o platformă potrivită pentru discuţii pertinente pe marginea celor mai actuale chestiuni de pe agenda internaţională vizînd sfidările la adresa securităţii europene şi modalităţile practice de înfruntare a acestora".

La rîndul său, ambasadoarea austriacă a apreciat disponibilitatea şefului diplomaţiei moldoveneşti de a participa la reuniunea ministerială de la Mauerbach, care devine una tradiţională, la care peste 30 de miniştri de externe şi-au anunţat deja intenţia de a participa.

Într-o altă ordine de idei, ea a relatat despre vizita din această săptămînă la Tiraspol a delegaţiei parlamentare austriece, în cadrul căreia au pledat pentru "identificarea cît mai grabnică în cadrul formatului de negocieri "5+2" a unei soluţii politice viabile pentru problema transnistreană în conformitate cu deciziile relevante adoptate în cadrul OSCE".

Anterior, administraţia Transnistriei a criticat de numeroase ori Preşedinţia Austriei în OSCE pentru că nu contribuie activ la reluarea negocierilor în formatul "5+2". La rîndul său, OSCE s-a pronunţat pentru desfăşurarea întrevederii la care să fie atinse anumite rezultate, dar nu pur şi simplu de dragul întrevederii. Negocierile în formatul "5+2" au fost întrerupte în primăvara anului 2015.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?