Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4044

Denivelările artificiale strică mașinile, poluează mediul și îmbolnăvesc locuitorii

7 iul. 2017,, 09:51   Societate
3838 3

Denivelările artificiale de pe străzile din Chișinău strică automobilele, poluează mediul ambiant și influențează negativ starea de sănătate a locuitorilor capitalei.

De această părere este expertul în energetică Sergiu Ungureanu, care a prezentat azi, în cadrul unei conferințe de presă, rezultatele unui studiu la acest subiect.

Sergiu Ungureanu susține că instalațiile de pe străzile din capitală, destinate sporirii securității pietonilor în trafic, nu au o dimensiune corectă: „Ele trebuie să aibă 3,5 m în lungime dar au doar 0,65 m, acesta este și principalul lor minus”, spune expertul.

De asemenea, instalațiile ar avea un efect negativ și asupra mediului ambiant deoarece sporesc emisiile de gaze toxice și cresc riscul îmbolnăvirii oamenilor de boli respiratorii.

Mai mult, specialistul consideră că denivelările instalate în Chișinău au fost procurate cu sume exagerate: „S-a cheltuit circa 59 de mii de lei pentru una, reiese că un element costă circa 6000 de lei. Este o sumă eronată. Dacă ne uităm pe google, vedem că acestea pot fi cumpărate cu 15 dolari, cum le-a cumpărat Primăria cu așa bani?.. Nu știm”.


„Noi nu propunem ca aceste denivelări să fie scoase toate, dar ele trebuie să respecte anumite standarde. Există denivelări moderne, care ies la suprafață doar cînd strada este traversată de pietoni ș.a.”, menționează Sergiu Ungureanu.

Din cauza denivelărilor artificiale se defectează automobilele locuitorilor capitalei, dar și utilajele de deszăpezire a străzilor din dotarea „Exdrupo”, este de părere Sergiu Ungureanu. El spune că în timpul ploilor, elemente ale acestor instalații sînt rupte și duse de ape, iar cînd nivelul apei este ridicat, acestea nu sînt văzute de către șoferi care să le ocolească și astfel acestea defectează vehiculele auto.

Sergiu Ungureanu susține că și el este printre șoferii care au suferit din cauza acestor denivelări și a cheltuit mii de lei pentru a-și repara automobilul. El îndeamnă și alți șoferi care au fost în aceeași situație să se alăture inițiativei de a depune o plîngere în instanța de judecată și să solicite ca Primăria să le răscumpere prejudiciul material.

Denivelările artificiale de pe străzile din Chișinău strică automobilele, poluează mediul ambiant și influențează negativ starea de sănătate a locuitorilor capitalei. De această părere este expertul în energetică Sergiu Ungureanu, care a prezentat azi, în cadrul unei conferințe de presă, rezultatele unui studiu la acest subiect. Sergiu Ungureanu susține că instalațiile de pe străzile din capitală, destinate sporirii securității pietonilor în trafic, nu au o dimensiune corectă: „Ele trebuie să aibă 3,5 m în lungime dar au doar 0,65 m, acesta este și principalul lor minus”, spune expertul. De asemenea, instalațiile ar avea un efect negativ și asupra mediului ambiant deoarece sporesc emisiile de gaze toxice și cresc riscul îmbolnăvirii oamenilor de boli respiratorii. Mai mult, specialistul consideră că denivelările instalate în Chișinău au fost procurate cu sume exagerate: „S-a cheltuit circa 59 de mii de lei pentru una, reiese că un element costă circa 6000 de lei. Este o sumă eronată. Dacă ne uităm pe google, vedem că acestea pot fi cumpărate cu 15 dolari, cum le-a cumpărat Primăria cu așa bani?.. Nu știm”. „Noi nu propunem ca aceste denivelări să fie scoase toate, dar ele trebuie să respecte anumite standarde. Există denivelări moderne, care ies la suprafață doar cînd strada este traversată de pietoni ș.a.”, menționează Sergiu Ungureanu. Din cauza denivelărilor artificiale se defectează automobilele locuitorilor capitalei, dar și utilajele de deszăpezire a străzilor din dotarea „Exdrupo”, este de părere Sergiu Ungureanu. El spune că în timpul ploilor, elemente ale acestor instalații sînt rupte și duse de ape, iar cînd nivelul apei este ridicat, acestea nu sînt văzute de către șoferi care să le ocolească și astfel acestea defectează vehiculele auto. Sergiu Ungureanu susține că și el este printre șoferii care au suferit din cauza acestor denivelări și a cheltuit mii de lei pentru a-și repara automobilul. El îndeamnă și alți șoferi care au fost în aceeași situație să se alăture inițiativei de a depune o plîngere în instanța de judecată și să solicite ca Primăria să le răscumpere prejudiciul material.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?