X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Ianukovici: Pe fundul Mării Negre se află 60 trilioane de metri cubi de gaze naturale, care vor ajunge Ucrainei pentru 1000 de ani

8 iun. 2013,, 13:30   Externe
8035 5
Foto : devos.ru
Președintele ucrainean, Victor Ianukovici, a declarat că pe fundul Mării Negre, lîngă Ucraina, au fost depistate rezerve enorme de hidrați de gaze, care la consumul actual pot ajunge pentru o perioadă de peste 1000 ani.

”În urma lucrărilor efectuate de Institutul de Științe Geologice al AȘ a Ucrainei, în partea de nord a Mării Negre au fost depistate trei hidrați de gaze. Potrivit estimărilor, rezervele de gaze naturale de acolo ar putea atinge 50-60 trilioane de metri cubi”, se menționează în mesajul lui Ianukovici adresat deputaților Radei Supreme.

Hidrații de gaze reprezintă compoziții cristalice asemănătoare cu ghiața, care se formează din apă și gaze la presiune înaltă și o anumită temperatură. Potrivit estimărilor, rezervele mondiale de hidrați de gaze depășesc cu mult rezervele de gaze naturale obișnuite.

Totodată, Ianukovici a menționat că în Ucraina nu există tehnologii pentru extracția metanului din hidrați de gaze, propunînd să fie elaborate alte direcții de perspectivă în domeniul extracției gazelor. ”Potrivit experților, deja pînă în anul 2015 extracția metanului ar putea fi majorată pînă la 6-8 mld. de metri cubi pe an”, a menționat Ianukovici.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?