Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

MAEIE susţine dinamizarea cooperării bilaterale cu Republica Populară Chineză

6 iul. 2017,, 10:52   Politică
1340 1

Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Lilian Darii, l-a primit astăzi pe ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Zhang Yinghong, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

Viceministrul Lilian Darii a menţionat, în contextul celebrării aniversării a 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice moldo-chineze, despre deschiderea autorităţilor de la Chişinău pentru desfăşurarea vizitelor de nivel înalt, precum şi disponibilitatea pentru realizarea consultărilor politice pe linia ministerelor de externe.

Ambasadorul Zhang Yinghong a salutat noile modificări care vizează cadrul consular de cooperare, prin care cetăţenii chinezi, care deţin un permis de şedere sau o viză a unui stat membru al UE, cu excepţia celei de tranzit, vor putea călători fără vize pe teritoriul Republicii Moldova. Oficialii au remarcat că această modificare va promova ţara noastră în rîndurile potenţialilor investitori chinezi.

Cei doi oficiali au evocat necesitatea diversificării cooperării în plan sectorial, în diferite domenii: economic, investiții, cercetare, turism, educație și altele.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?