X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Austria a donat nouă autospeciale pentru localităţile Moldovei

5 iul. 2017,, 16:50   Societate
2236 0

Austria a donat nouă autospeciale pentru lichidarea situaţiilor de risc în mai multe localităţi ale Moldovei. Astăzi a avut loc evenimentul festiv de transmitere a maşinilor.


În cadrul festivităţii, şeful unei delegaţii de salvatori din Austria, Hans Kohler, a menţionat că "acest proiect de acordare a asistenţei pentru colegii din Moldova continuă deja de cinci ani".

"Cinci ani este un termen mic, dar în el am reuşit să facem multe. Vedem rezultatele şi vom continua să cooperăm şi să-i susţinem pe salvatorii moldoveni", a spus el.

Potrivit şefului Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI, Mihail Harabagiu, în prezent instituţia pe care o conduce implementează un proiect de parteneriat cu voluntarii din Austria. În cadrul acestuia salvatorii moldoveni beneficiază de tehnică şi utilaj de intervenţie, dar şi de cursuri de instruire practică.

Graţie suportului organizaţiilor de voluntari austriece, Moldova a beneficiat cu titlu gratuit de 30 de autospeciale de stingere a incendiilor. Cele nouă autospeciale oferite miercuri urmează să ajungă în raioanele Edineţ, Drochia, Dubăsari, Străşeni, Teleneşti, Călăraşi, Făleşti, dar şi la Detaşamentul Căutare Salvare nr.1 din municipiul Chişinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?