X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Clădirea Preşedinţiei va fi renovată din mijloace extrabugetare

5 iul. 2017,, 14:21   Politică
2008 2

Purtătorul de cuvînt al preşedintelui, Ion Ceban, a reiterat că "clădirea Preşedinţiei va fi renovată pînă la finele anului curent, fără niciun bănuţ de la bugetul de stat".

El a menționat acest fapt într-o postare pe pagina sa de Facebook, unde a comentat demersul către procurorul general de a verifica sursele de finanţare a reparaţiei vilei prezidenţiale de la Condriţa, precum şi a clădirii administraţiei preşedintelui din centrul Chişinău.

Ieri, cu un demers în acest sens s-a adresat preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, către procurorul general,Eduard Harunjen. El consideră că acţiunile preşedintelui, care utilizează un model netransparent de finanţare, "creează premize de coruptibilitate şi subordonare a preşedintelui statului unor interese economice private".

"Ghimpu şi complicii săi, alături de alţi reprezentanţi ai guvernărilor, care s-au perindat din 2009 încoace şi care au distrus clădirea Preşedinţiei şi alte edificii de stat, nu înţeleg cum poţi construi fără să furi, pentru că exact asta au făcut în funcţiile pe care le-au deţinut ei sau cei pe care i-au numit în aceste funcţii. Începînd cu Dorin Drăguţanu de la Banca Naţională şi furtul miliardului, pînă la miniştrii PL, primarii şi mulţi alţii de tipul lor", a menţionat Ceban.

El a confirmat că "pentru reparaţia clădirii Preşedinţiei nu va fi cheltuit niciun bănuţ de la bugetul de stat". Ceban a subliniat că "banii din buget trebuie să meargă la plăţile sociale, reabilitarea infrastructurii, precum şi la alte proiecte şi programe".

"Există persoane care încearcă să construiască şi există persoane care distrug. Ghimpu face parte din categoria celor care distrug. Noi sîntem cei care făurim. Şi, apropo, totul ce se face la Condriţa sau în alte părţi va rămîne pentru stat, pentru Republica Moldova", a remarcat Ceban.

Anterior, presa scris că Turcia va contribui la renovarea clădirii Preşedinţiei, care a fost devastată în timpul dezordinilor din 7 aprilie 2009. În luna mai această clădire a fost trecută în gestiunea administraţiei şefului statului. Presa mai scria că la Reşedinţa de stat de la Condriţa a fost făcută o reparaţie costisitoare, deşi în buget, pentru acest an sînt prevăzuți doar 197 de mii de lei pentru reparaţia pardoselii. Ultima dată, la Condriţa au fost efectuate lucrări de reparaţie pe timpul preşedinţiei lui Vladimir Voronin, cînd din buget s-au cheltuit în acest scop 33 mil. lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?