X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Hawking: pămîntul poate deveni un infern, asemeni planetei Venus

5 iul. 2017,, 00:30   Externe
2931 0

Fizicianul crede că deciziile lui Donald Trump vor duce la o încălzire globală care va scăpa de sub control.

Fizicianul Stephen Hawking a avertizat că decizia lui Donald Trump de a retrage Statele Unite din Acordul de la Paris privind schimbările climatice ar putea duce la cresterea temperaturilor pe Terra atît de mult încît vor fi similare cu cele de pe Venus, a doua planetă de la Soare, scrie Newsweek.

Înaintea de a sărbători cea de-a 75-a sa zi de nastere, Stephen Hawking a declarat într-un interviu pentru BBC News că singura speranță pentru umanitate este colonizarea altor planete. "sîntem aproape de punctul în care încalzirea globală devine ireversibilă. Decizia lui Trump ar putea împinge Pamîntul peste pragul care o diferențiază de Venus”, a afirmat Stephen Hawking.

Fizicianul mai spune că "schimbările climatice sînt unul dintre cele mai mari pericole pe care le avem de înfruntat, dar este unul pe care îl putem împiedica dacă acționăm acum". "Prin negarea evidențelor privind schimbările climatice și retragerea din acordul climatic de la Paris, Donald Trump va cauza daune frumoasei noastre planete, punînd în pericol lumea naturală pentru noi și copiii noștri", mai crede fizicianul.

Hawking a mai spus că natura umană va servi în mod inevitabil ca o piedica pentru orice acțiuni reale și profunde intreprinse pentru a combate temperaturile în creștere ale Pamîntului și crede că perioada umanitații pe această planetă se apropie de final.


"Mă tem că evoluția a generat lăcomie și agresivitate în genomul uman. Nu există semne de diminuare a conflictului, iar dezvoltarea tehnologiilor militare și a armelor de distrugere în masă ar putea face acest lucru dezastruos. Cea mai buna speranță pentru supraviețuirea rasei umane ar putea fi coloniile independente în spațiu", a mai spus fizicianul britanic.

Președintele american Donald Trump a anunțat în 1 iunie retragerea Statelor Unite din Acordul de la Paris privind schimbările climatice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?