X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

Candu comentează incidentul cu implicarea unei companii aeriene autohtone

4 iul. 2017,, 14:20   Politică
3944 2

Este treaba Autorității Aeronautice Civile să investigheze eficient incidentul produs recent cu implicarea unei companiei aeriene din Moldova, iar pasagerii să ceară despăgubiri.

Astfel a comentat spicherul Andrian Candu situația pasagerilor moldoveni de pe ruta Heraklion-Chișinău, gestionată de o companie aeriană locală, care au ajuns acasă cu o întîrziere de aproape 36 de ore. El a precizat că în Moldova există instituții responsabile de investigarea unor asemenea cazuri, dar și o lege care obligă companiile aeriene să achite despăgubiri în cazul prestării unor servicii necalitative.

„Ce ține de siguranța pasagerilor există instituții și autorități în Moldova și la nivel european ce ține de certificarea calității aeronavelor. Ce ține de pasageri - ei sunt în drept să ceară despăgubiri, să le fie returnate costurile legate de cazare și alte cheltuieli, indiferent cu ce aeronavă zboară. Autoritățile moldovene trebuie să-și efectueze lucru conform competențelor”, a subliniat Candu.

Democratul a negat că ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, ar avea vreo legătură cu respectiva companie aeriană.

„Această companie nu aparține ministrului Justiției, deși a avut cîndva prin familie sau prieteni o anumită intenție de a-și deschide o afacere. Lucrul acesta a fost discutat în detaliu în timpului dezbaterii moțiunii simple”, a spus el.


Menționăm că un avion de pe ruta Heraklion-Chișinău a făcut ieri cale întoarsă pe aeroportul de pe insula Creta la o ora după decolare, din cauza unor defecțiuni tehnice. Avionul a ajuns noaptea trecută la Chișinău, cu o întîrziere de circa 36 de ore.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?