Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

PD anunță cînd vor fi dezvăluite numele noilor miniștri

4 iul. 2017,, 11:39   Politică
4327 8

Noua structură a Guvernului a fost definitivată în proporție de 99 la sută, iar săptămîna viitoare premierul Pavel Filip urmează să o prezinte în plenul Parlamentului, notează NOI.md.

Anunțul a fost făcut de spicherul Andrian Candu astăzi, în urma ședinței săptămînale a democraților. Potrivit lui, cel mai probabil, Legislativul va adopta în lectură finală noua lege cu privire la guvern, iar în scurt timp va făcută publică organigrama instituției, care presupune reducerea numărului de ministere de la 16 la 9, dar și lichidarea mai multor agenții. Reforma va fi pusă în aplicare pînă la sfîrșitul anului curent.

„Noua structură a Guvernului este gata, ea se află pe masa premierului și este la moment discutată cu partenerii de dezvoltare. Cu siguranță va fi o reformă care merită realizată deoarece va garanta optimizarea cheltuielilor, tăierea din birocrație și eficientizarea guvernări”, a spus el.

Democratul s-a arătat nedumerit că reprezentanții opoziției nu au susținut această reformă în Parlament.

„Mă miră vocile opoziției care vin fără a fi constructive să critice doar reforma, luînd în considerare că a fost concepută și gîndită împreună cu experții UE. A critica această reformă înseamnă a critica expertiza UE pe care Moldova a primit-o. Ne propunem să avem o lege nouă, o structură cît mai eficientă, o diminuare a costurilor și asigurarea transparenței actului guvernamental. Pînă la sfîrșitul sesiunii vom vota legea, iar pînă la finele anului vom implementa legea, va fi, probabil, o reducere a numărului de ministere de la 16 la 9”, a punctat Candu.


Spicherul a mai anunțat că în scurt timp va fi aprobată cea de-a doua foaie de parcurs a guvernării, care conține peste 50 de acțiunii în domeniul economic, social, financiar-bancar, justiției și combaterii corupției. Măsurile urmează a fi aplicate pe parcursul lunilor iulie-decembrie curent.

„Această foaie de parcurs presupune o mobilizare și o sincronizare a acțiunilor tuturor instituțiilor. Mîine va fi publicat documentul. El conține și unele restanțe de la foaia de parcurs precedentă”, a adăugat Candu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?