Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Crește riscul inundațiilor în Budapesta: Dunărea atinge un nivel record. VIDEO

6 iun. 2013,, 11:21   Externe
7990 0
Foto : livejournal.com
Budapesta se pregăteşte de inundaţii. Premierul ungar Viktor Orban a decretat situaţie de urgenţă. Apele Dunării ar putea atinge cel mai ridicat nivel din ultimii 11 ani.
Dunărea va atinge 875 cm în Budapesta, a anunţat Ministerul ungar de Interne. Pînă acum, cel mai înalt nivel al apelor înregistrat în capitala ungară a fost de 849 cm, în 2002.

"Masa de apă care vine este atît de enormă încît reprezintă o adevărată ameninţare pentru vieţile umane dar, cu o bună cooperare, vom putea proteja toată lumea", a subliniat premierul Viktor Orban, adăugînd că un număr mare de locuitori ar putea fi evacuaţi în zilele următoare.

Niveluri record sînt aşteptate pe Dunăre începînd de miercuri. Accesul pe insula Margareta din centrul capitalei a fost interzis şi cele două hoteluri de pe insulă, Danubius Health Spa şi Grand Hotel, vor fi evacuate cel mai tîrziu miercuri seară.

Ungaria ar putea mobiliza 8.000 de militari, 8.000 de membri ai personalului pentru situaţii de dezastru, 1.400 de experţi în domeniul gestionării apei şi 3.600 de poliţişti pentru a participa la operaţiuni.

Se construiesc diguri întărite cu saci de nisip pe 191 km în nord şi vest, pe zone considerate critice. În Budapesta, cheiurile Dunării sînt închise.

Cea mai expusă zonă este cartierul Romai de pe malul Dunării. Pentru protejarea ei, s-a construit un nou sistem de diguri mobile.

Este posibil ca drumurile din nordul Budapestei să fie inundate pe o distanţă de circa 50 de kilometri încă de azi, între Tahitotfalu si Kisoroszi. Autorităţile maghiare îşi asigură cetăţenii că satele din zona vor fi accesibile din mai multe direcţii şi nu vor rămîne izolate.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?