X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Turiștii moldoveni rămîn fideli destinațiilor sale tradiționale

30 iun. 2017,, 11:13   Societate
1345 0

Turiștii moldoveni preferă să se odihnească mai mult în Turcia, a comunicat președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), Alexandr Juravel, într-un interviu acordat corespondentului RTR- Moldova.

„Turcia ocupă un loc de frunte în lista destinațiilor populare pentru vara 2017. În acest an statul Asiei de Sud-vest atrage și mai mulți turiști moldoveni. Și chiar dacă nu există încă statistici ale perioadei estivale, judecînd după vînzări și rezervări, putem afirma, cu siguranță, că astfel stau lucrurile”, a spus el.

Potrivit spuselor specialistului, prețurile pentru vacanța în Turcia variază de la 300 de euro pînă la 1.000 de euro, inclusiv drumul, cazarea și alimentarea.

Pe cel de-al doilea loc în clasament este Bulgaria. Prețurile pentru vacanțe la una dintre cele mai apropiate stațiuni va costa 200-600 de euro. Cu o treaptă mai jos s-a situat țara coastelor de azur și a plantațiilor de măslini - Grecia. În această țară, vă puteți odihni cu o sumă de la 300 pînă la 1000 de euro. Celelalte două locuri rămase au fost ocupate de către Muntenegru și Spania.

„În ultimii ani este tot mai mare cererea pentru Spania. Acest lucru se datorează apariției zborurilor companiilor aeriene low-cost pe piața aviației Moldovei, care permit procurarea biletelor la prețuri accesibile, astfel reducîndu-se suma totală pentru vacanță în această țară“, a declarat președintele ANAT.


Juravel a remarcat, de asemenea, faptul că prețurile pentru vacanțe s-au majorat în acest an. Costul foilor turistice a crescut, în medie, cu 10%, comparativ cu anul trecut.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?