X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Dansurile l-au ajutat pe un tînăr din Bender să scape dintr-o gașcă (VIDEO)

2 iul. 2017,, 10:00   Societate
6089 2

Andrei Stratu este un exemplu concludent, cînd arta dansului te ajută să-ți găsești calea în viață.

Un originar din Bender a decis să frecventeze dansurile în stil în „hip hop“, pentru a scăpa dintr-o gașcă, ca în cele din urmă să devină unul dintre dansatorii cei mai de succes nu numai din Transnistria, ci și din Moldova. Cîștigător al turneelor naționale și internaționale de dans, el nu s-a limitat doar la aceste victorii ale sale, ci a început să-i ajute pe copiii din familii sărace să-și găsească calea în viață, muncă în care este ajutat de Asociația «YMCA Moldova» și Mișcarea de Tineret „Voievod“. Dansatorul și voluntarul Andrei Stratu a fost oaspete în studioul portalului NOI.md.

Tînărul a povestit despre faptul, ce l-a făcut să aleagă să facă dansuri în stil „hip hop“. „Am început să dansez în stil hip hop cinci ani în urmă (la momentul conversației Andrei avea 20 ani – nota red.), cînd aveam suficient de mult timp liber. Cînd oamenii nu fac nimic, ei fac tot felul de prostii, se încadrează în găști cu faimă proastă. M-am ciocnit și eu de acest lucru, și pentru a nu permite ca situația să degenereze cu totul, am decis să mă ocup de ceva util. Practicarea dansurilor mi-a adus un folos real, întărindu-mi corpul și spiritul. Unde mai pui, că hip hop-ul mi-a adus de la bun început satisfacție. Mi-am dat seama că hip hop-ul este alegerea justă, că e parte din viața mea, după al doilea sau al treilea Campionat de Hip-hop al Moldovei, după care mi-am dat seama că mă simt „absorbit“ de acest domeniu. La început pierdeam la campionate, dar cu cît pierdeam mai mult, cu atît mai mult îmi doream să cîștig. Și undeva din a patra încercare am reușit să ocup locul întîi”, a povestit Andrei Stratu.


Tînărul a ținut să sublinieze că mulți dintre prietenii lui i-au urmat exemplul. „Eu am observat în baza propriei experiențe, dar și din cele trăite de prietenii mei apropiați, că dacă o persoană nu se ocupă din copilărie cu ceva util, ajunge să facă lucruri rele, care sînt în detrimentul, în primul rînd, a persoanei înseși. Exemplul meu, cînd m-am dus la dansuri, a devenit „contagios“. Mulți dintre prieteni și tovarăși mi-au urmat exemplul. Am încercat să le insuflu și lor dragostea pentru dans, să-i cointeresez de cultura hip-hop, pentru că această mișcare are o istorie bogată.

E plăcut sa ai asemenea prieteni care împărtășesc aceleași interese și au aceleași priorități ca și tine. Comunic pînă în prezent cu ei. Da, ce să mai spun, de cele mai dese ori ajungem să ne petrecem timpul în aceeași componență la diverse petreceri și evenimente“, a mărturisit dansatorul în interviul acordat corespondentului NOI.md.

Un alt lucru util, care a devenit foarte important în viața lui Andrei Stratu este activitatea de voluntariat. Aceasta a devenit mai interesantă și mai axată pe rezultat, după ce tînărul a început să lucreze în strînsă colaborare cu Asociația «YMCA Moldova» și Mișcarea de Tineret „Voievod“. „Încerc să ajut alți copii care nu au tot ce am eu. Orice adolescent, dacă găsești cheița pentru el poate fi convins să iasă din gașca cu reputație rea, să-l înveți ceva bun și util, să-i altoiești dragostea pentru dans, artă și tot ceea ce e frumos“.

Cîștigătorul a numeroase turnee și concursuri de hip hop a povestit cu ce exact a fost în stare el personal să-i ajute pe copiii din familiile sărace. „Am reușit să creăm condiții pentru copiii din familiile cu venituri mici, care pot absolut gratuit sau contra unei taxe pur nominale să vină la antrenamente, în mod regulat, pentru a învăța elementele de bază ale hip hop-ului și, cel mai important, într-un mediu confortabil să comunice cu semenii săi și cu acei care au obținut deja rezultate în hip hop. Foarte important pentru noi a devenit sprijinul „YMCA Moldova“ și cel al Mișcării de Tineret „Voievod“, fără de care ar fi fost mult mai dificil să-i ajutăm pe alții. Sper că colaborarea cu ei va fi tot mai strînsă, iar copiii salvați vor fi mult mai mulți“, și-a exprimat speranța Andrei Stratu.

De remarcat faptul că Andrei Stratu reprezintă Clubul de Dans «BM Style», care are propria filială la Bender. Dansatorul este multiplu cîștigător al Campionatelor Naționale, cîștigător al turneelor internaționale sub auspiciile IDO (Organizației Internaționale de Dans), precum și a numeroase turnee comerciale și concursuri.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?