X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Parlamentul va avea o nouă pagină web, mai performantă

29 iun. 2017,, 11:20   Politică
1326 0

Finalizarea lucrului asupra noii pagini web a Parlamentului a fost discutată la întrevederea președintelui Parlamentului, Andrian Candu, cu Dafina Gercheva, coordonatoare rezidentă a ONU și reprezentantă permanentă PNUD în Republica Moldova, notează NOI.md.

Au fost solicitate teste adiționale de performanță pentru noua pagină web a Parlamentului, elaborată cu suportul PNUD Moldova.

Potrivit recomandărilor experților independenți angajați pentru acest proiect, pagina web în formula prezentată nu poate fi lansată. Asta după ce ultimele testări ale site-ului au demonstrat că produsul nu corespunde criteriilor de calitate stipulate în caietul de sarcini al proiectului.

Părțile au discutat mai multe soluții pentru situația creată. În urma consultărilor s-a decis să fie contractată o expertiză suplimentară pentru analiza și compararea cerințelor tehnice formulate de Parlament versus capacitatea paginii web elaborate. De asemenea, s-a stabilit că într-un termen restrîns urmează să fie prezentate soluții pentru lansarea unei pagini web funcționale a Legislativului.

Menționăm că actualul site a fost elaborat în anul 2009 și nu corespunde standardelor incluzive, de transparență și cooperare cu societatea, adoptate de Parlament. La finele anului 2014 PNUD Moldova a selectat prima companie ce urma să creeze o nouă pagină web, pentru asigurarea unui acces mai bun pentru public la informațiile despre activitatea Parlamentului, inclusiv procesul legislativ și de control. Ulterior a fost contractată o altă companie, care urma să definitiveze proiectul pînă în mai curent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?