X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4045

Banca Națională examinează schimbările în structura acţionarilor „Moldova-Agroindbank”

4 iun. 2013,, 11:07   Economie
3848 0
Foto: radiochisinau.md
Banca Națională a Moldovei (BNM) examinează schimbările în structura acţionarilor „Moldova-Agroindbank”. Potrivit unui comunicat emis de BNM, în perioada martie-mai 2013, şapte persoane juridice străine, înregistrate în Cipru, Letonia şi Marea Britanie, au realizat tranzacții de achiziţionare a acţiunilor emise de BC „Moldova-Agroindbank”, fiecare dobîndind astfel cîte o cotă de participare mai mică de 5% din capitalul social al băncii. Aceste tranzacţii individuale, conform legii, nu au necesitat obţinerea permisiunii prealabile din partea Băncii Naţionale.

În urma realizării acestor tranzacţii persoanele juridice menţionate au obţinut cumulativ o cotă de participare de 30,23% în capitalul social al „Moldova-Agroindbank”. În prezent, BNM examinează datele disponibile cu referire la tranzacţiile în cauză şi este în aşteptarea unui răspuns oficial la solicitarea adresată autorităților competente cu privire la orice informație relevantă în acest sens. De asemenea, BNM a solicitat de la noii acţionari ai băncii informaţiii oficiale despre identitatea acestora, identitatea beneficiarilor efectivi, a administratorilor, despre cotele substanțiale de participare în capitalul altor persoane juridice şi alte informații necesare pentru identificarea existenței sau inexistenței activității concertate a acționarilor respectivi. Termenul limită de prezentare a informaţiei este 10 iunie 2013.

Potrivit BNM, în cazul în care vor fi acumulate probe suficiente ce ar indica achiziţionarea unei cote substanţiale în capitalul „Moldova - Agroindbank” de acționarii care acționează concertat, fără permisiunea prealabilă a BNM, ultima va informa acţionarii şi banca despre suspendarea, prin lege, a drepturilor acţionarilor noi. Totodată, BNM reiterează că tranzacţiile recente cu acţiunile băncii nu au afectat activitatea „Moldova-Agroindbank”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?