Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

10 beneficii incredibile ale semințelor de floarea-soarelui

9 apr. 2018,, 00:01   Mai multe...
5712 0

Unul dintre darurile naturii care este ținta multor ironii, semințele de floarea soarelui, sînt considerate pe nedrept un aliment sau o distracție a sărăntocilor.

Ei bine, aflați că siturile de sănătate cele mai titrate din lume le alocă spații generoase. Semințele de floarea soarelui au beneficii incredibile. N-ar strica să înlocuim din cînd în cînd, dacă nu zilnic, o țigară cu un pumn de semințe, și iată de ce. Sînt o sursă de grăsimi polinesaturate și mononesaturate.

Două substanțe nutritive care îmbunătățesc sistemul cardiovascular sînt vitamina E și acidul folic, ambele fiind prezente în semințele de floarea-soarelui. Un sfert de ceasca de seminte ofera pana la 60% din valorile zilnice recomandate pentru vitamina E. De asemenea, conțin fitosteroli, corelați cu nivelurile optime ale colesterolului. O cercetare recentă arată că semințele de floarea soarelui au cel mai ridicat conținut de fitosteroli din orice fructe cu coajă lemnoasă și semințe.

Totodată, conținutul de magneziu poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale și la reducerea riscului de infarct miocardic și de accident vascular cerebral. Atenție, însă, trebuie mîncate nesărate, altfel efectul poate fi invers. Datorită nivelului ridicat de antioxidanți, nutrienți și alți compuși chimio-preventivi, semințele de floarea-soarelui scad riscul de cancer, descoperire care are deja peste 10 ani.

Pe urmă, trebuie să știți că tulburările tiroidiene, care au o cauză principală în deficiența de seleniu, pot fi ameliorate cu un pumn de semințe pe zi. Unul dintre beneficiile inedite ale semințelor de floarea-soarelui este modul în care pot ajuta la calmarea nervilor și a anxietății. Și asta datorită conținutului de magneziu, care contribuie la îmbunătățirea sănătății mentale generale. Cu peste o sută de ani în urmă, sulfatul de magneziu era administrat pacienților care sufereau de depresie, iar astăzi este un element esențial în tratarea homeopatică a acestora. Totodată, semințele de floarea soarelui ajută la calmarea migrenelor, iar deoarece sînt bogate și în fibre, sînt utile în constipație.


Nu în ultimul rînd, vitamina E protejează pielea de daunele oxidative cauzate de expunerea la un mediu poluat. Un sfert de ceașcă de semințe de floarea soarelui oferă o treime din necesarul zilnic de magneziu. Atenție, doza recomandată pentru 24 de ore este de 100 de grame de semințe!

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?