X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Cazul jurnalistei agresate, în atenția premierului

23 iun. 2017,, 14:40   Societate
1823 0

După ce o jurnalistă a fost agresată într-un magazin pentru că a încercat să fotografieze un produs cu termenul expirat, premierul Pavel Filip a venit astăzi cu o solicitare către autoritățile responsabile, notează NOI.md.

El a cerut Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) să efectueze controale în magazinele din țară și să dispună tragerea la răspundere a celor care recurg la astfel de practici vicioase.

„Am urmărit și eu cum o jurnalistă a fost agresată atunci cînd a încercat să facă poza unui produs cu termenul de valabilitate expirat. Posibil că asemenea situații se atestă mai des în magazinele mici, dar oricum problema trebuie luată în vizor”, a declarat Filip la ședința de astăzi a Guvernului.

El le-a cerut organelor competente să trateze cu maximă responsabilitate această problemă.

„Apelul meu este foarte serios - de efectuat controale și de luat măsuri cu cei care încearcă să creeze aceste probleme. Am văzut de multe ori în magazine că sînt și dintre cei care încearcă să schimbe data la produse. Dacă se mai repetă asemenea situații, atunci sînteți responsabili”, le-a spus premierul reprezentanților ANSA.


Menționăm că o jurnalistă a fost agresată verbal și fizic, în plină stradă, de proprietarii unei gherete din sectorul Ciocana al capitalei, pentru că a fotografiat un produs expirat. Recent Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor s-a autosesizat în acest caz și a mers să inspecteze ghereta respectivă. În urma controlului efectuat, inspectorii au stabilit că unitatea comercială funcționează în lipsa autorizației sanitar-veterinare, iar personalul nu dispune de echipament de protecție și nu a trecut controlul medical obligatoriu

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?