Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Dodon explică cum a ajuns un fost președinte al CCM în echipa sa

22 iun. 2017,, 11:03   Politică
3896 5

La începutul lunii iunie fostul președinte al Curții Constituționale Dumitru Pulbere a fost numit în funcția de șef al Comisiei pentru reformă constituțională, structură creată în cadrul Consiliului societății civile de pe lîngă președinte.

Recent Igor Dodon a dezvăluit că fostul președinte al CCM va lucra asupra unui nou proiect de Constituție. „Am creat o comisie obștească, în care am luat unul dintre cei mai buni experți constituționali de la noi, fostul președinte al Curții Constituționale Dumitru Pulbere, cu care ne-am înțeles că vom începe lucrul la o nouă Constituție, luînd în considerare reunificarea țării. Sper că anul viitor vom avea un proiect pentru a putea începe discuțiile”, a relatat demnitarul.

El a precizat că Constituția, în noua sa redacție, va statua trecerea la republică prezidențială și va conține reglementări cu privire la statutul regiunii transnistrene. Dodon și-a exprimat speranța că soluționarea problemei transnistrene va fi posibilă în cadrul unei noi Constituții.

Amintim că pe lîngă președinte a fost creat un organ consultativ denumit „Consiliul societății civile”. Menirea acestei structuri este să asigure interacțiunea dintre șeful statului și societatea civilă, să faciliteze dialogul pe cele mai importante subiecte din diverse domenii, cum ar fi cel politic, economic și social. De asemenea, Consiliul va propune diferite inițiative și le va dezbate pe cele propuse de președinte.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?