X 
Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Boxerul moldovean în top „patru“ cei mai buni

22 iun. 2017,, 11:30   Sport
6195 0

Boxerul Vasili Belous a reușit să ajungă în semifinalele Campionatului European de Box, care se desfășoară la Harkov.

În sferturile de finală sportivul moldovean l-a învins pe adversarul polonez Kiwior Damian Tadeusz la puncte. Acest lucru i-a permis lui Vasili Belous să pretindă medalia de bronz, pe care o va primi în caz de înfrîngere în semifinală, relatează NOI.md.

Reprezentantul echipei naționale de box la Jocurile Olimpice din 2012, Vasile Belous, l-a învins pe adversarul polonez la categoria de greutate „pînă la 69 kg“, cu scorul de 3:2 și a ajuns în semifinalele turneului, care are loc în Ucraina. După lupta victorioasă sportivul moldovean s-a așezat în genunchi și a sărutat ringul. Ca apoi, potrivit martorilor, să se îndrepte spre mentorul său, Antrenorul Emerit Petru Caducu, cu care lucrează în ultimii 13 ani. Urmează ca Vasili Belous să intre pe ring pentru lupta din semifinală, vineri, 23 iunie.


Vasili Belous este discipol al Școlii Sportive Republicane Specializate de Box din satul Grimăncăuți, raionul Briceni. Pînă de curînd, el a fost membru al Clubului Sportiv Central „Dinamo“, de unde a plecat în acest an. El este medaliat cu bronz al Campionatului Mondial în rîndul studenților, al Campionatului Uniunii Europene, fiind în top „zece“ la Jocurile Olimpice din anul 2012 și la Cupa Mondială din 2007, la Campionatele Europene din anii 2008 și 2013, respectiv.

De precizat că Campionatul European de Box a adunat la Harkov 258 boxeri din 40 de țări. Aceasta va dura pînă pe 25 iunie. Echipa din Moldova este reprezentată de: Vasili Belous, Alexei Zavatin, Veaceslav Gojan, Daniel Platanovski, Victor Karapcevski, Dmitri Galagoț și Maxim Cvasiuc. Cele mai multe succese au fost înregistrate de Belous și Zavatin, care și-au asigurat participarea la Cupa Mondială, ce se va desfășura în acest an la Hamburg, Germania.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?