Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Valeriu Ostalep: Nu cred că se vor reține la putere mai mult de trei luni

1 iun. 2013,, 16:32   Politică
6092 3
Foto: noi.md
Ex-viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Valeriu Ostalep, a declarat pentru "Pulsul zilei", că Iurie Leancă a fost ales prim-ministru pentru a efectua o anumită misiune, iar noul cabinet nu se va reține la putere mai mult de trei luni.

"Este cel mai compromis, instabil guvern din toată istoria R.Moldova. Include persoane despre care din start se stie că au pufușor pe botișor. Din punct de vedere moral, nici Negruță nici Recean, nici Usatîi, nici Sandu, nici o mulțime de alte persoane care s-au compromis nu au dreptul să ocupe această funcție pur și simplu din considerente morale, ca să nu mai vorbim de faptul că știm cu toții nivelul lor de competență.

Leancă a demonstrat pe propriul exemplu că este un mincinos, care a recunoscut că a mințit cu privire la regimul de vize. Dar dacă el minte în astfel de lucruri mărunte, aceasta înseamnă că și în lucruri mari nu te poți aștepta la adevăr de la el", - a spus Valeriu Ostalep.

"Pentru ce, de fapt, s-au adunat ei? Dacă s-au acuzat reciproc, se urăsc, este evident că împreună nu pot face nimic. Este clar că aceasta este influența vizitei lui Fule. Oare acest lucru nu înseamnă că Leancă a fost ales pentru a efectua o misiune ciudată, care nu este în interesul țării noastre. Eu spun despre faptul că pentru ei este vital necesar să semneze acordul de liber schimb. Textul acestui document nimeni nu l-a citit. Cum se numește acea structură de stat, care a dat mandatul pentru negocieri privind eliminarea taxelor pentru 28 de state? Este prerogativa Parlamentului, Parlamentul nu a discutat problema. Atunci în baza permisiunii cui a fost negociat acordul de liber schimb, care, așa cum se promite în 2-3 luni ar trebui să fie parafat. Este vorba nu doar de o fărădelege, ci și de un nonsens. Leancă știe acest lucru, dar tace, mai mult, spune că este o prioritate. El are de gînd să adopte acest document pe ascuns, așa cum au fost aleși președintele țării și premierul", - a spus expertul.

"Pentru a rămîne la putere ei vor fi dispuși să plătească orice preț, dar, în primul rînd, prețul acestei probleme este interesul public, și în al doilea rînd, este satisfacerea intereselor geopolitice. Asemenea documente ar trebui să fie discutate, oare Gherman și Leancă sînt cei mai inteligenți în această țară, ca să nu spunem că sînt departe de aceasta", - a concluzionat Ostalep.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?