X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Servicii medicale de urgență, contra plată

31 mai. 2013,, 14:58   Societate
4816 3
Foto: vrn.ro
Ministerul Sănătății intenționează să transmită Serviciul de Asistenţă Medicală de Urgenţă unui agent economic. Ministerul a elaborat un proiect de parteneriat public-privat în domeniul prestării serviciilor de asistență medicală de urgență. Proiectul prevede, de asemenea, că cetățenii care nu au polițe de asigurare vor fi obligați să plătească pentru asistență medicală de urgență, începînd cu apelul către echipajul de ambulanță și, în continuare, pentru fiecare procedură.

Potrivit Ministerului, proiectele de parteneriat public-privat sînt "soluții optime în domeniile de interes național, reabilitarea și modernizarea cărora necesită resurse financiare, iar statul, în condițiile unor resurse limitate, nu are posibilitatea de a le aloca".

Conform estimărilor Ministerului, modernizarea Serviciului presupune investiții de circa 2,6 miliarde de lei, reprezentînd 62 la sută din cheltuielile suportate de Compania Națională de Asigurări în Medicină, aprobate pentru 2013.

Printre problemele sectorului, Ministerul Sănătății numește lipsa de lucrători în domeniul sănătății (peste 50% din necesități); asigurarea cu ambulanțe la nivelul de numai 73,1%; lipsa echipelor de urgență; lipsa de tehnologii necesare pentru a răspunde situațiilor de urgență; lipsa de echipamente medicale și dispozitive pentru a oferi asistență medicală la nivelul adecvat.

Proiectul de parteneriat public-privat pentru Serviciul de Asistenţă Medicală de Urgenţă a fost discutat la o reuniune a Consiliului Naţional pentru parteneriatul public-privat și, pînă la aprobarea finală de către Guvern, acesta va fi supus dezbaterii publice.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?